CÉGALAPÍTÁS Telefon: 30 466 5573info@konyvelesnet.hu

header banner

HATÁRIDŐS TEENDŐK

 

A cégalapítás után több olyan határidős teendője is van a cég ügyvezetőjének, mely elmulasztása adóhatósági, ill. egyéb bírságot vonhat maga után. E gyakorlati teendőket a következő menüpontokban részletesen is ismertetjük, javasoljuk ezért azok alapos áttanulmányozásukat. Itt találja meg:

Bankszámla nyitás

Bejelentkezések

Kamarai regisztráció

Ebben a menüpontban egy olyan körülményre hívjuk fel a figyelmet, mely a cég későbbi működtetésében is fontos szempont kell legyen, a felelősen gondolkodó ügyvezetés számára.

 

Tértivevényes levél az adóhatóságtól.


A cég bejegyzését követően a NAV egy tértivevényes levelet küld az újonnan alakult cégnek, - cca. egy, másfél héten belül - melyben felhívja figyelmét a bejelentkezési kötelezettségére.
Előfordulhat azonban, hogy ezt az ügyvezetés nem veszi át, mert a székhelyen még nincs kitéve a cégtábla, és a postás nem tudja kinek kézbesíteni a levelet, így a címzett ismeretlen válasszal a posta visszaküldi az adóhatóságnak.
Ilyen esetben, a hatóság a levelet még egyszer kiküldi, majd ha akkor is címzett ismeretlen megjegyzéssel küldi vissza a posta, a NAV  felfüggesztheti a cég adószámát, mely komoly bonyodalmakat okoz, és orvoslása sem egyszerű.

Fontos tudnivaló, hogy az adóhatósági tértivevényes levél átvételének elmulasztása, a cég működése során minden alkalommal a fentiekben vázolt következményeket vonhatja maga után.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Cégalapítás Magarországon Információs portál
      A SIKERES VÁLLALKOZÁSOK ÁLLANDÓ PARTNERE

    • Email: info@konyvelesnet.hu
    • Telefonos időpont egyeztetés, érdeklődés: 30 466 5573